Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği Gerçekleştirildi
24 Mayıs 2024 | 16:44

Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Gazi Eğitim Fakültesi Oyun Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen, “Gazi Üniversitesi Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Teknoloji Fakültesi Bahçesinde yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Koşar ve Prof. Dr. Yasin Ünsal, Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebru Ersay, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Bu etkinlik Cumhuriyetimizin 100. yılında geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda bilim ve sanat farkındalığı ve ilgisi ile yetiştirme amacından hareketle planlanmıştır.” diye konuştu.

Açılışta konuşan Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebru Ersay ise, düzenlenen etkinlikle Ankara nın farklı bölgelerinde okul öncesi eğitimi alan çocukları Üniversitemizde bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Ebru Ersay, etkinliğin gerçekleşmesinde çalışan tüm öğrencileriyle gurur duyduğunu ve  farklı disiplinlerden öğretim üyeleri ve öğrencilerin destek olmasından duyduğu mutluluğu vurguladı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Oyun Topluluğu Başkanı Burak Can Çoban ise, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği’nde Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalının desteği ile Biyoçeşitlilik ve Canlılar standı; Kimya Eğitimi Anabilim Dalının desteği ile “Eğlenceli Kimya standı, Astrogazi Topluluğunun desteği ile Astronomi standı, Beden Eğitimi ve Spor Öğrencilerinin desteği ile Eğlenceli Spor standı, Akıl Yürütme Topluluğunun katkılarıyla Akıl Oyunları standı,  GEFOT üyesi öğrencilerimizin öncülüğü ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin ve öğretim Elemanlarının katkıları ile Dans, Müzik, Görsel Sanatlar, Matematik ve Robotik Kodlama, Teknoloji, Masal ve Kukla Dükkanı, Geleneksel Oyun stantları kuruldu. Etkinliğe 6 farklı okuldan yaklaşık 400 çocuk katıldı. Etkinlik sonunda, etkinliğe katkıda bulunan bütün öğrenciler ve öğretim elemanları eğlenerek kapanışı yaptı.

bilim şenliği-1 bilim şenliği-1 bilim şenliği-1
background image