5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi - Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı
5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi
27 Ekim 2017 06:30

Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı “5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi”nin açılışı 18 Ekim 2017 Çarşamba günü Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı. “Her çocuk için güçlü başlangıç; erken çocuklukta kültürel çeşitlilik ve kapsayıcı eğitim” temasıyla düzenlenen kongrenin açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya katıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Z. Fulya Temel, “Gazi Üniversitesi olarak Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Kongreye 600’ün üzerinde bildiri başvurusu yapıldığını anlatan Temel, “Hepimiz çocuklara hizmet için buradayız. Tüm çocuklar için katılımcı, paylaşımcı, eşitlikçi bir dünya diliyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan konuşmasına toplumsal dönüşümde yaşanan değişimlerin aile üzerindeki etkilerini anlatarak başladı.  Türk toplumunda geniş ailelerden çekirdek aileye doğru bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Uslan, “Bugün baktığınızda neredeyse artık çekirdek aile bile ortadan kalkmıştır. Eskiden bir odaya üç nesli sığdıran toplum şimdi 4+1’e bir aileyi sığdıramıyor. Çocuk odası ayrı, misafir odası ayrı, yemek odası ayrı, oturma odası ayrı, yatak odası ayrı… Aile sandığımız bireyler birbirine kan bağı olan ancak bilgisayarı, televizyonu, odaları ayrı birbirine yabancı bireyler haline geldi” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya konuşmasında kongrenin cumhuriyetin ilk yıllarında eğitimci yetiştirmek üzere kurulan ve alanın da uzman eğitimciler yetiştiren Gazi Üniversitesi’nde düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Kongremiz sürecinde çekilen bazı fotograflar.